Termeni si conditii Rentsolutions

CONDITII GENERALE PENTRU INCHIRIERI AUTOTURISMELOR DE LA SC ARISEBY SOLUTIONS DLK SRL

Clientul este rugat sa citeasca si sa confirme acceptarea contractului si semnarea Contractului de inchirieri masini. Acesta trebuie sa indeplineasca toate conditiile stipulate mai jos. Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea unui autovehicul fara explicatii.

Varsta clientului : Clientul si conducatorii desemnati, mentionati in prezentul contract de inchirieri auto trebuie sa aiba minim 21 de ani si sa fie posesorii unui permis de conducere valid, cu o vechime mai mare de 1 an.

Plata : Tarifele pentru inchirieri masini sunt stabilite in Euro si contin TVA-ul si asigurarile catre terti. Plata cash se face in avans, in $, EUR sau lei, la cursul BNR din ziua efectuarii platii. Plata cu carte de credit se accepta pe baza de commission astfel: visa, master card, 2,5% sau american expres 4,5 %. La livrarea masinii inchiriate se solicita o garantie de 200-800 Euro, in functie de clasa masinii inchiriate. Garantia nu va fi returanata clientului, in cazuri de distrugeri, ce apar in interiorul sau exteriorul autoturismului (de ex.in cazul caroseriei),  a accesoriilor din dotarea masinii inchiriate, conform protocolului de  predare-primire semnat la livrarea masinii.

GARANTIA SE OPRESTE CLIENTULUI in următoarele situatii:

  1. a) exploatarea improprie a masinii inchiriate, precum si a pagubelor produse asupra motorului, a cutiei de viteze sau diferentialului ca urmare a scaderii nivelului uleiului sau a supraincalzirii;
  2. b) pagubele produse asupra anvelopelor prin taiere;
  3. c) pagubele produse datorita suprasolicitarii componentelor instalatiei electrice;
  4. d) pagubelor de orice fel produse asupra masinii inchiriate, ca o consecinta a conducerii pe drumuri inundate sau improprii condusului in conditii normale (drumuri de tara neasfaltate nemarcate, paduri sau drumuri forestiere);
  5. e) pagubelor produse asupra oricaror subsisteme sau componente ale masinii, ca o consecinta a nerespectarii regulilor de circulatie si a regulilor privind siguranta traficului, precum si a regulilor referitoare la transportul bagajelor si al aranjarii acestora in timpul transportului;
  6. f) pagubelor produse banchetelor, mochetei, tapiseriei sau altor elemente interioare ale masinii;
  7. g) pagubelor produse masinii ca o consecinta a folosirii acesteia in curse, intreceri sau antrenamente;
  8. h) pagubelor produse asupra masinii daca:

– accidentul a fost produs din culpa; se retine  garantia pentru plata francizei casco;

– accidentul a fost produs in urma conducerii sub influenta alcoolului, medicamentelor, somniferelor, sau a altor substante care pot afecta capacitatea de concentrare a soferului si a capacitatii de a conduce, precum si in timpul savarsirii altor delicte privind circulatia pe drumurile publice, desi aceste fapte nu s-au produs pe drumurile publice sau in timpul comiterii altei incalcari ale legii;

– furt sau tentativa de furt, neconfirmata de Politie sau daca Politia nu a primit nici o plangere asupra furtului, spargerii sau a tentativei de spargere; daca persoane din familia clientului sunt implicate in furtul sau pregatirea tentativei de furt sau, in cazul persoanelor juridice, a persoanei delegate.

 

Carburant si ulei:

Combustibilul nu este inclus in pret si se afla in sarcina clientului. Masina de inchiriat se livreaza cu minim 10 litri motorina sau benzina, urmand a fi predata in aceeasi stare(cu minim 10 litri). La predarea masinii inchiriate, pentru combustibilul lipsa, indicat la bord, se calculeaza diferenta si se achita de client la pretul de 1,5 euro\litru. Uleiul si intretinerea vehiculului inchiriat sunt in sarcina proprietarului masinii de inchiriat.

Predare si restituirea masinii inchiriate:

Livrarea si restituirea autoturismului inchiriat se face la locul, data si ora stabilită de comun acord, de cele doua părti, locul, data si ora mentionându-se  in  cuprinsul Contractului de Inchiriere Auto.

Livrarea si restituirea masinii de inchiriat se poate efectua si la alte locatii din tara, cu acordul proprietarului si pe baza unui tarif convenit, ce implica costuri sau tarife suplimentare.

Autoturismul inchiriat va fi predat clientului in stare de funcționare, in conditii generale bune, fara defectiuni ascunse sau vizibile, toate informatiile asupra conditiilor de prezentare ale autoturismului regăsindu-se mentionate in contract. Clientul va returna autoturismul inchiriat impreuna cu actele masinii, accesoriile si echipamentele la locul, data si ora precizata in Contractul de inchiriere.In caz de intarzieri anuntate, de pana la o ora, nu se percep tarife suplimentare. La returnarea autoturismului inchiriat cu o intarziere anuntată, intre una si trei ore fata de ora specificata in Contractul de Inchiriere, se percepe un tarif suplimentar pentru o jumatate de zi de inchiriere, iar la intarzieri de mai mult de 3 ore se percepe un tarif suplimentar pentru o zi de inchiriere. La expirarea datei de inchiriere, prezentul contract devine nul daca nu s-a convenit altfel. Autoturismul inchiriat se declara furat la Politie, daca intarzierea nu se anunta.

Utilizarea autoturismului inchiriat

Clientul se angajează:

– sa conduca vehiculul inchiriat respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice. Masina va fi condusa NUMAI pe drumuri NATIONALE sau EUROPENE marcate corespunzator. Este interzisa conducerea masinii inchiriate pe drumuri de tara neasfaltate nemarcate, paduri sau drumuri forestiere.

– că va pastra in permanenta cheile si talonul asupra sa, atunci cand nu se afla in autoturismul inchiriat si nu le va incredinta altei persoane, care nu figureaza in contractul de inchiriere al masinii.

– nu va folosi autoturismul inchiriat in curse, teste, sau pentru a impinge sau remorca alte vehicule sau remorci.

– nu va efectua reparatii asupra autoturismului inchiriat, decat la garaje autorizate si numai după instiintarea prealabila a proprietarului, cu acordul si in conformitate cu instructiunile proprietarului, plata lucrarilor efectuate se ramburseaza pe baza prezentarii facturii eliberate pe numele proprietarului, insotita cu devizul de reparatii.

– nu va lasa masina deschisa (usi, geamuri, compartiment bagaj) cu cheile in contact.

– va utiliza autovehiculul inchiriat in concordanță cu instructiunile de folosire ale autoturismului inchiriat,  emise de producatorul acestuia.

 

ASIGURAREA  CASCO  PENTRU INCHIRIEREA AUTOTURISMULUI

Masina închiriată va detine o asigurare CASCO, cu  o franchiza cuprinsa intre 200 si 800 euro.

In caz de accident este obligatorie declararea acestuia la politie, care v-a constata daunele si va elibera DOCUMENTE NECESARE IN CAZ DE ACCIDENT, AVARIE SAU FURT;

Procesul verbal de constatre al  politiei  va fi necesar sa aibă semnatura si stampila unitatii de politie care a făcut cercetarea sau constatareaevenimentului produs ( de ex.  se va specificarea daca  soferul a condus sau nu sub influenta alcoolului ).

Pe autorizatia de reparatie, la fel se va mentiona numele agentului constatator si stampila unitatii de politie.

In caz de evenimente, cum ar fi  accident, avarie sau furt, aceste documente sunt indispensabile pentru functionarea asigurarii si pentru repararea autovehicului. Fara aceste documente clientul este responsabil pentru costurile totale ale reparatiilor sau  generate de furtul masinii.

AMENZI DE CIRCULATIE

Toate amenzile de circulatie, rezultate din nerespectarea de catre client a legilor romane in vigoare vor fi suportate de catre acesta,inclusiv amenzile sosite ulterior (ex.radar,parcare,etc).

La expirarea termenului prevazut in contractul de inchiriere societatea ARISEBY SOLUTIONS DLK SRL isi rezerva dreptul de a-si ridica autovehiculul inchiriat fara acordul clientului.